Vijesti

10. jubilarni winter party - 28.03.2020.

9. winter party - 23.03.2019.

9. winter party

8. humanitarni winter party "I mi smo dio ekipe"

8. humanitarni winter party

7. humanitarni winter party (za Dominika)

7. humanitarni winter party (za Dominika)

Bikeri i bikerice očistili i uredili igrališta

Bikeri i bikerice očistili i uredili igrališta

Događanja i druženja u 2016.-oj godini!

Događanja i druženja u 2016.-oj

5. winter party

5. winter party

Uredili malo park-igralište kraj vrtića

ČLANOVI MOTO KLUBA »MOUNTAIN RIDERS« OPET ISKAZALI HUMANOST

Najkon što su nedavno Dječjem vrtiću »Hlojkica« i socijalno ugroženim obiteljima s područja grada Delnica poklonili petstotinjak igračaka prikupjenih pri organizaciji 4. Winter party druženja, članovi delničkog Moto kluba »Mountain Riders« još su jednom iskazali svoju humanost i spremnost na sudjelovanje u životu svog mjesta i to radnom akcijom u Dječjem vrtiću »Hlojkica«. Petnaest »planinskih jahača« u dogovoru sa Zvezdanom Jerković, ravnateljicom »Hlojkice«, kroz višesatnu su radnu akciju uredili malo park-igralište kraj vrtića, novim bojama osvježili kućicu i klackalice te uz sve to još i posadili 10 voćaka.

Najmlađi delnički dečki i cure u novouređenom prostoru sad će moći još više uživati, a »Mountain Riders«, ističe njihov predsjednik Danijel Kezele, i ubuduće će sudjelovati u akcijama humanitarnog karaktera i svim drugima koje su od koristi zajednice u kojoj žive pri čemu, naravno, neće zaboraviti ni svoje »motio« aktivnosti pa se tako već za sljedeći mjesec priprema drugi po redu blagoslov motora za sve motoriste sa područja Primorsko-goranske županije.

Bikeri prikupili više od 500 igračaka

DONACIJA - DELNIČKI »MOUNTAIN RIDERS« MALIŠANIMA IZ »HLOJKICE«

 

S više od 500 plišanih igračaka delnički »Mountain Riders« darovat će djecu Delnica – polaznike Dječjeg vrtića »Hlojkica« i djecu slabijeg imovinskog stanja, govori nam Danijel Kezele, predsjednik delničkih »planinskih jahača«, pojašnjavajući kako je riječ o donaciji nastaloj tijekom održavanja priredbe »Winter party« koja je svaki put praćena nekom humanitarnom akcijom, a ovog je puta to bilo prikupljanje igračaka pa je tako za svakog bikera koji je stigao na delničko zimsko druženje »ulaznica« bila igračka:

»Na taj smo način prikupili više od 500 igračaka i to ne samo iz Hrvatske, već i od bikera iz Slovenije te Bosne i Hercegovine. U dogovoru s tetama iz »Hlojkice« i njihovom ravnateljicom Zvezdanom Jerković, odnosno s Udrugom »Žar« iz Delnica, sljedećih ćemo se dana pobrinuti o raspodjeli tih igračaka, a kao klub nastavit ćemo s društveno korisnim aktivnostima, pri čemu nam je prva sljedeća akcija veuzana uz Dan planeta Zemlje kad ćemo u Dječjem vrtiću »Hlojkica« pomoći oko čišćenja i uređenja dječjeg igrališta«, najavio je Kezele, a predstavnice »Hlojkice« i Udruge »Žar« zahvalile su prije zajedničkog slikanja na ovoj lijepoj i za najmlađe svake pažnje vrijednoj donaciji.


 

4. humanitarni winter party (plakat)

4. humanitarni winter party

4. humanitarni winter party (info)

Poštovani prijatelji, izuzetna nam je čast i ponos, pozvati sve Vas na naš četvrti winter party MK MOUNTAIN RIDERS – DELNICE - GORSKI KOTAR, 22.03.2014.

Info: Pačo 098/887-204
Civi 091/581-9435

Napomena: Pošto ovu godinu MK Mountain riders neće održati ljetni party u dogovoru sa kolegama iz MC Dalmati - Split i MK Dugo Selo da se izbjegnu najgori snježni mjeseci ( razlog promjene termina ) dobili smo dozvolu da se winter party postavi na njihov datum na koji su bili prijavljeni prošlu godinu te im se ovaj put još jednom zahvaljujemo na ustupljenom terminu.

Mjesto održavanja susreta isti je kao i prijašnjih godina. Glavna ulica kroz Delnice ( Supilova ulica ) na semaforu skrenuti lijevo. Nakon nekih cca. 150 metara nalazi se mjesto održavanja Winter party-a, Radnički dom – Delnice ( kordinate - 45°23'53.06"N,14°48'1.45"E).

Ove godine MK MOUNTAIN RIDERS odlučio se na winter party humanitarnog značaja.

Ovim putem molimo sve klubove, free riderse, prijatelje i posjetitelje koji su u mogućnosti da na winter party donesu jednu igračku kao mali dar za najugroženije obitelji sa malom dječicom na području Grada Delnica.

Na taj bi se način uvelike razveselilo najmlađe za koje će to biti mala gesta od velikog značaja.

Hvala unaprijed!

Evo i nekih detalja vezanih uz IV. Humanitarni Winter party - MK MOUNTAIN RIDERS

Na ulazu neizostavno piće dobrodošlice!!!

Za održavanje atmosfere biti će zadužena dva banda - ZORAN MIŠIĆ & FIREBALL kao i dečki iz Daruvarskog Rockabilly benda CAT PAWS i teta striptizeta. U ponudi će biti razne vrste hrane, alkoholna i bezalkoholna pića ( sve po popularnim bajkerskim cijenama ).

Za one koji se odluče prespavati osigurana je grijana prostorija na istom mjestu gdje se održava susret ( ponijeti samo vreće za spavanje ).

Ukoliko se netko odluči za privatni smještaj MOTO KLUB PREPORUČUJE u samoj blizini održavanja party-a sobe i apartmane za spavanje:

Planinarski dom „PAHULJA“ Radićeva 21, tel. 098/627-057, info@planinarskidom-pahulja.com
Sobe „ AMERICANO“ ( „Sotlar d.o.o. ), Amerikanska 31, Delnice, tel.811-320, agasparac@gmail.com
Apartmani „ Jelica“, Matica Hrvatske br.8, Delnice, mob:098/576-296, jelica.polic@gmail.com
Apartman „RUŽIĆ“ vl. Marinka Ružić, Amerikanska 11, tel.091/590-5364, 091/727-5968, ruzic.marinka@gmail.com

Ukoliko se netko odluči doći na cijeli vikend i upoznati ljepote Delnica i okolice u zimskim mjesecima u ponudi se nalazi bazen, klizalište, skijalište, sanjkalište, dvorana i ostali objekti po povoljnim cijenama.

Više informacija o cijenama i sadržaju možete pronaći na web stranicama Goranskog sportskog centra „ Runolist“ - 098/305-815 ili na tz.delnice@gmail.com

Za sve one koji ostaju prespavat u nedjelju ujutro osiguran je doručak i kava!!!!

Fešta zagarantirana do jutra!!!!
Dobrodošli.

Obavijest čitateljima!

Moto klub Mountain riders ove godine je proslavio deset godina aktivnog djelovanja na moto sceni u Hrvatskoj i šire. U tih deset godina uvijek smo gledali da svi bajkeri budu prijateljski primljeni i počašćeni od strane kluba gledajući na pristupačne cijene, ljubaznost i pomoć u svakom obliku.

Kao što i sami znate svaku godinu smo gledali da susret koji održavamo bude sve kvalitetniji gledajući na ponudu i muzičke grupe. Na taj način smo i proslavili jubilarnih deset godina sa grupom Hladno Pivo.

Dana 20.09.2013. na sastanku Moto kluba Mountain riders odlučeno je da slijeću godinu nećemo održati ljetni moto susret već ćemo održati dvije manifestacije „BLAGOSLOV MOTORA“ i „WINTER PARTY„.

Razlog zbog čeka je došlo do takve odluke je da su troškovi organizacije uvelike porasli iz godine u godinu a razina susreta do koje smo upravo došli uistinu traži puno sredstava do kojih nemoguće doći bez obzira na veliku pomoć lokalne zajednice i sponzora. Dodatni razlog su i inspekcije koje su iz godine u godinu sve rigoroznije pa su klubovi primorani dati šankove u najam a samim time i povećati cijene pića i hrane.

Moto klub Mountain riders stava je da ukoliko nismo sami u mogućnosti imati šankove nećemo ih dati niti u najam. Jer bajkeri su ti zbog kojih se radi i organizira moto susret pa bi samim time cijene i ponuda trebale biti prilagođeni upravo njima.

Zbog tih razloga odlučili smo se da dvije manje manifestacije na kojima ćemo uistinu to pokušati nadoknaditi.

Lijepi pozdrav,
Članovi moto kluba MOUNTAIN RIDERS

»Planinski jahači« dio goranskog života

Krajem ovog mjeseca, točnije 26. rujna, delnički Moto klub »Mountain Riders« obilježit će punih deset godina postojanja i rada, a u svojoj prvoj deceniji delnički su »planinski jahači« ostvarili pažnje vrijedne rezultate, pretvorivši se u jednu od udruga koje svojom aktivnošću ne zahvaćaju samo područje svoje djelatnosti, već kroz razne priredbe, akcije i projekte daju itekako značajan doprinos društvenom i zabavnom životu svog mjesta, odnosno potpomažu razvoj turizma i jačanje interesa za Delnice, kao i Gorski kotar u cijelosti.

Upravo stoga prvo desetljeće delničkih Ridersa prilika je za prisjećanje na početke i isticanje onoga što je u tih deset godina bilo bitno, a najmjerodavniji za priču o tome je današnji predsjednik i jedan od osnivača MK »Mountain Riders« Danijel Kezele Pačo, koji podsjeća kako su bikeri i ljubitelji motora i puno prije osnivanja »krstarili« goranskim područjem, a 2003. godine sve se više počela isticati ideja o potrebi osnivanja moto kluba pri čemu je osnivačka skupština održana 26. rujna 2003. u Ravnoj Gori: »Već tada članovi kluba bili su s raznih područja Gorskog kotara, a tu našu zemljopisnu pripadnost planinama odlučili smo istaknuti i u nazivu kluba. Tijekom prve dvije godine sjedište kluba je u Ravnoj Gori, a odredište gdje održavamo prve moto susrete je pansion »Vizjak«, govori Kezele, naglašavajući kako do bitne promjene dolazi 2006. godine kada najprije dolazi do promjene rukovodstva Kluba, a uskoro se mijenja i sjedište pa »Mountain Riders« od te godine za bazu imaju Delnice.

Humanitarni rad

»Tada dolazi do postroženja pravila i rada u klubu. Mijenjamo i oznaka kluba iz trodjelne u jednodjelnu, a nove boje kluba svaki biker i član kluba nosi s ponosom na leđima. Treći moto susret održavamo ispred Hotela Delnice, a godinu dana kasnije mjesto novog susreta je Lovačka kuća »Polane«, gdje priređujemo zaista odličan susret na kojem je bio veliki broj bikera iz cijele Hrvatske, pa i van nje. Iste godine u najam uzimamo prostorije u Supilovoj ulici i taj naš prvi Clubhouse služi nam za sastanke, druženja i ostale potrebe. Naravno, da bismo mu omogućili tu funkciju potrebno je puno rada, pri čemu svi članovi daju veliki doprinos i nakon punih osam mjeseci napornog rada otvaramo klub na adresi Supilova ulica 77 i tu se svakog petka nalazimo.

Rast kvalitete rada vidi se i po tome što 2008. godine krećemo i u dobrotvorne akcije pa te godine štićenicima Staračkog doma Radočaj poklanjamo klima uređaj i prigodne darove u iznosu od 2.500 kuna, a iste godine doniramo udruzi »Naša djeca« tisuću kuna za djecu s posebnim potrebama. Nakon pune četiri godine odličnih moto susreta na Polanama, 2010. mijenjamo lokaciju i novi susret održavamo na pomoćnom igralištu pored sportske dvorane, a taj susret pamtimo i po tome što smo od naplate ulaznica priklupili 6.500 kuna koje smo namijenili za humanitarnu pomoć djevojčici Katarini Bolf.

Blagoslov motora

Godine 2011. prvi put organiziramo Winter party čije održavanje tijekom veljače u Radnički dom privlači veliki broj posjetitelja i bikera, a osmi moto susret te godine priređujemo u Multifunkcionalnoj dvorani u Delnicama, pri čemu iznova dio zarade od ulaznica ide u humanitarne svrhe, točnije 5.000 kuna uplaćujemo na račun Udruge »Leptir« koja brine za djecu s posebnim potrebama. Prošle godine, uz deveti moto susret i 2. Winter party, organiziramo i prvi blagoslov motora u Primorsko-goranskoj županiji, a iste smo godine i dobitnici Godišnje nagrade za humanitarno, ekološko i kulturno djelovanje i promociju Grada Delnica. Napokon, ove smo godine za deseti jubilarni moto susret organizirali nastup rock grupe Hladno pivo, a s više od 2.000 posjetitelja to je bila jedna od ove godine najposjećenijih manifestacija u Gorskom kotaru uopće«, govori Kezele, ne propuštajući priliku zahvaliti svima koji su u proteklih deset godina bili uz njih, posebno Gradu i TZG Delnice, Calligarisu d.o.o, Kenon Limu d.o.o, GSC-u Runolist d.o.o., Komunalnom poduzeću Risnjak, Obrtu Magdalena, Radiju Gorski kotar i svima ostalima bez kojih rad MK-a »Mountain Riders« ne bi bio ovako uspješan.

Njihova korisna i hvalevrijedna aktivnost prepoznata je i od strane Grada Delnica pa im je ove godine za desetogodišnje djelovanje uručena povelja Grada Delnica.

Način života

»Nije svatko tko vozi ili posjeduje motor biker. Naime, kroz naš je Klub do sada prošlo puno članova i stažista, a ostali su samo oni koji su pravi zaljubljenici u ovaj način života. Za ovakvu vrstu hobija i razonode treba uložiti zaista puno ljubavi, truda, novca i odricanja te uz to kroz svoj rad nastojati, kad je god to moguće, na načine koji su nam dostupni pomoći sredini iz koje dolazimo i koju nastojimo što bolje predstavljati, bilo kroz organizaciju zbivanja u Delnicama, bilo na gostovanjima po Hrvatskoj i van nje«, ističe Kezele.

10. jubilarni moto susret (lokacija susreta)

10. jubilarni moto susret

10. jubilarni moto susret

Blagoslov pedesetak motora i motorista

Blagoslov motora i motorista Blagoslov motora i motorista

U Crkvi sv. Josipa u Lučicama održan je prvi blagoslov motora za moto klubove i motoriste s područja Primorsko-goranske županije. Delnički župnik, mons. Stanislav Kovačić blagoslovio je nakon mise održane u lučičkoj crkvi pedesetak motra i motorista, a nakon održanog blagoslova slijedio je povratak u Delnice gdje je za sve posjetitelje bio osiguran lovački gulaš i piće.

Organizatori ovog zanimljivog druženja, članovi Moto kluba Mountain Riders iz Delnica zahvaljuju svima koji su se odazvali pozivu, posebno monsinjoru Kovačiću, a s obzirom da je prvi blagoslov bio vrlo uspješan Ridersi ga planiraju pretvoriti u tradiocionalno proljetno druženje i okupljanje.

Blagoslov motora i motorista

Evo i nekih detalja vezanih uz III. Winter party

Winter party 2013

Mjesto održavanja susreta isti je kao i prijašnjih godina. Glavna ulica kroz Delnice ( Supilova ulica ) na semaforu skrenuti lijevo. Nakon nekih cca. 150 metara nalazi se mjesto održavanja Winter party-a, Radnički dom – Delnice ( kordinate - 45°23'53.06"N,14°48'1.45"E).

Na ulazu neizostavno piće dobrodošlice!!!

Za održavanje atmosfere biti će zadužen rock cover band FULL MONTY iz Karlovca kao i teta striptizeta. U ponudi će biti razne vrste hrane, alkoholna i bezalkoholna pića ( sve po popularnim cijenama ).

Za one koji se odluče prespavati osigurana je grijana prostorija ( ponijeti samo vreće za spavanje )

Ukoliko se netko odluči za privatni smještaj u samoj blizini održavanja party-a nalaze se sobe za spavanje:

Ukoliko se netko odluči doći na cijeli vikend i upoznati ljepote Delnica i okolice u zimskim mjesecima u ponudi se nalazi bazen, klizalište, sanjkalište, dvorana i ostali objekti po povoljnim cijenama.

Više informacija o cijenama i sadržaju možete pronaći na web stranicama Goranskog sportskog centra „ Runolist ( www.gsc-runolist.hr).

Za sve one koji ostaju prespavat u nedjelju ujutro osiguran je doručak i kava!!!!

Fešta zagarantirana do jutra!!!!

Dobrodošli.

Vidimo se!!!!!!!

MK “Mountain riders” - 9. humanitarni moto susret

9. humanitarni moto susret

Kao i prošle godine 9. moto susret u organizaciji MK Mountain riders-a održati će se u sklopu parka Kralja Tomislava ( središte Delnica odmah iza autobusnog kolodvora na glavnoj cesti kroz Delnice ). Kamp će biti osiguran i u petak u samom parku a mjesto susreta će biti u subotu u multifunkcionalnoj dvorani – tj. klizalištu.

Tko nije bio prošle godine evo par natuknica o mjestu održavanja moto susreta

Sam objekt je otvorenog tipa sa dvije strane, površina natkrivenog prostora je 1800 m2. U blizini održavanja susreta nalazi se nogometno igralište, košarkaški teren, teniski tereni, pansion Lovački dom sa malenim Zoo vrtom, vidikovac u sklopu skijaške skakaonice te drugi popratni sadržaji koje imamo u planu ponuditi tokom održavanja moto susreta.

Za sve zainteresirana evo i okvirnog programa moto susreta:

Petak

Subota

Nedjelja

U slučaju lošeg vremena u blizini održavanja susreta cca. 500 metara nalazi se mala sportska dvorana u kojoj će biti organizirano spavanje ( ponesti samo vreće ).

Dobro nam došli!!!!

“Karavana za život” zaustavila se nakratko i u Delnicama ATRAKTIVNI BIKERI OKUPIRALI PROSTOR ISPRED »RISNJAKA« I IZAZVALI PAŽNJU MJEŠTANA

Zahvaljujući delničkom Moto klubu Mountain Riders i Delnice su proteklog vikenda bile dio impresivne bikerske »Karavane za život«.

Naime, nakon polaska s Kantride prvo stajalište atraktivne karavane koja je do Delnica narasla na čak do 400 sudionika bile su Delnice, točnije prostor ispred Hotela »Risnjak«, a za organizaciju i doček tako velikog broja motorista zaduženi su bili upravo članovi MK »Mountain Riders«, dok su o prometnoj sigurnosti brinuli djelatnici Policijske postaje Delnice.

Naravno, brojni motoristi uz prostor ispred »Risnjaka« okupirali su i Supilovu ulicu izazvavši veliku pažnju Delničana. Nakon kratkog boravka »Karavana za život«, pojačana delničkim bikerima krenula je u smjeru Karlovca, a njihova vožnja u prekrasnoj šarenoj karavani za cilj je imala, ponajprije zbog sve češćih stradanja motociklista, upozoriti sve sudionike prometa na brojnost motocikala na cesti, ali i na činjenicu da u velikom broju slučajeva motociklisti stradaju zbog nepažnje ostalih sudionika u prometu. Karavana je imala ukupno sedam dionica, a na krajnjem cilju, prostoru ŠRC-a Korana u Karlovcu za okupljene sudionike Karavane organiziran je u suradnji s policijskom upravom edukativni program i snimljena milenijska fotografije s jasnom porukom Karavane – Vidite koliko nas ima i obratite na nas pozornost u vožnji! (M.K.)

Obavijest - karavani za život "Bajkeri na cesti"

Obavijest svim zainteresiranima koji se žele priključiti Karavani za život "bajkeri na cesti" da je polazak karavane iz Rijeke 05.05.2012. u 11:55 sati.

Vožnja starom cestom do Delnica gdje će biti TOČKA SASTAJANJA ispred hotela Risnjak u Delnicama u vremenu od 12:45 - 13:00 sati ( glavna cesta kroz Delnice u blizini autobusne stanice ). TOČKA SASTAJANJA - su sva ona mjesta kojima će proći KARAVANA ZA ŽIVOT "bikeri na cestI" bez značajnijeg zaustavljanja odnosno organiziranog duljeg odmora. Iste služe za priključivanje onih sudionika koji "nisu na pravcu kretanja karavane" kao i svih onih koji se u istu žele priključiti iz drugih smjerova koji nisu ucrtani u kartu.

Vidimo se,
MK Mountain riders!

2. winter party - pun pogodak

Pročitajte cijeli članak objavljen u Novom listu

MK “Mountain riders” - 2. winter party 03.03.2012.

Detaljni info o 2. winter party-u

2. winter party 03.03.2012. - Plakat

Važna obavijest u vezi nadolazećeg winter party-a

Zbog iznimno loših vremenskih uvjeta (snijeg, poledica, neprohodnost cesta...) obavještavamo Vas da će winter party biti odgođen.

U dogovoru sa ostalim klubovima koji su nam izašli u susret, isti će se održati 03.03.2012.

Sve ostaje isto kao i u prethodnoj najavi - Mjesto održavanja, Mustač bend... Na Vama je samo da dođete.

Još jednom Hvala na razumjevanju, nadam se da se vidimo u Delnicama 03.03.2012.

Veliki pozdrav svima iz zametenih Delnica!

Report sa 8. humanitarnog moto susreta MK “Mountain riders”

Kao i prijašnjih godina prvi vikend u osmom mjesecu u Gorskom kotaru rezerviran je za održavanje osmog po redu humanitarnog moto susreta u organizaciji MK Mountain riders. Ove godine moto susret održao se u Parku kralja Tomislava u samom centru Delnica ( multifunkcionalna dvorana tj. klizalište ). Na tu odluku bili smo primorani zbog loših vremenskih prilika koje nas prate svake godine a 1800 m2 natkrivenog prostora osigurao nam je nesmetan rad i organizaciju susreta.

Ove godine bez obzira na natkriven prostor pratilo nas je lijepo vrijeme, samim time pristigao je veliki broj motora i posjetitelja. Nakon pet dana priprema došao je i vikend, u petak su nas zabavile grupe Atmosfera ( Skrad ), Deph ( Karlovac ) i Joks ( Delnice ). Sam petak prošao je i više nego zadovoljavajuće.

Uz koji sat odmora u subotu je dan počeo sa kuhanjem fažola koji se pripremao prethodni dan dok se ostatak članova pobrinuo za ostale sitnice te prihvat gostiju. Popodnevni program počeo je 17:00 sati sa defile-om po ulicama Grada Delnica te zaustavljanjem na delničkom potoku gdje nas je dočekala udruga “Zdolanjski kraj” te osigurala mjesto za okrijepu ( zahvala istima ). Učesnici defile-a bili su počašćeni od strane kluba sa pićem te igrom iznenađenja ( za igru gađanja pračkom u metu prijavilo se 20-ak učesnika ). Nakon defile-a te povratka na mjesto održavanja moto susreta odigrane su bajkerske igre ( piljenje drva žagom amerikankom, skijanje te spora vožnja ). Dodatna atrakcija moto susreta je bila mjerenje jačine zvuka dB metrom za najglasniji motor na susretu. U večernjim satima zabavljale su nas rock grupe Duke of Hazard ( Karlovac ) i Winch ( Mrkopalj ). Uz grupe tu je bila i neizostavna teta striptizeta za podizanje same atmosfere. U nedjelju ujutro za sve posjetitelje bio je osiguran doručak i kava.

Sam susret posjetilo je 70 klubova iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Njemačke i Slovačke, sakupilo se cca. 400 motora. Uz bajkere našlo se tu puno posjetitelja i prijatelja koji su došli podržati manifestaciju. Sav prihod od prodaje ulaznica u iznosu od 5.000,00 kn uručen je udruzi “Leptir” iz Delnica za djecu sa posebnom potrebama.

Ovim putem MK Mountain riders zahvaljuje se svim klubovima, free riders-ima, prijateljima i posjetiteljima na posjeti 8. humanitarnog moto susreta. Također zahvala svim sponzorima bez kojih se ova manifestacija ne bi mogla održati ( Gradu Delnicama, GSC Runolist d.o.o., Kenon lim d.o.o, Obrt "Juranić" Delnice, TZ Grada Delnica, Špedtrans-World d.o.o – Rijeka, te ugostiteljima koji su osigurali piće za defile ). Uz sponzore velika zahvala svim prijateljima kluba a posebno curama i ženama koje su uz nas te nas podupiru cijelo vrijeme.

“Bikeri dobrohotnog srca” - članak iz Novog lista

Autor: Pačo

MK “Mountain riders” - 8. humanitarni moto susret

8. humanitarni moto susret

Ove godine moto klub Mountain riders odlučio se opet za malenu promjenu mjesta održavanja moto susreta. Osmi moto susret održati će se u sklopu parka Kralja Tomislava (središte Delnica, odmah iza autobusnog kolodvora na glavnoj cesti kroz Delnice ).

Kamp će biti osiguran u samom parku, a mjesto susreta će biti u multifunkcionalnoj dvorani – tj. klizalištu. Sam objekt je otvorenog tipa sa dvije strane, površina natkrivenog prostora je 1800 m2.

U blizini održavanja susreta nalazi se nogometno igralište, košarkaški teren, teniski tereni, pansion Lovački dom sa malenim Zoo vrtom, vidikovac u sklopu skijaške skakaonice te drugi popratni sadržaji koje imamo u planu ponuditi tokom ova dva dana održavanja susreta.

Za sve zainteresirana evo i okvirnog programa moto susreta:

Petak

Subota

Nedjelja

Osiguran doručak za sve bajkere

U slučaju lošeg vremena u blizini održavanja susreta cca. 500 metara nalazi se mala sportska dvorana u kojoj će biti organizirano spavanje (ponesti samo vreće).

Dobro nam došli!!!!

(*) ulaz za bajkere je besplatan, za ostale posjetitelje ulaznica je 10 KN (humanitarnog karaktera)

Ukoliko se netko odluči za privatni smještaj u krugu cca. 500 m od susreta ima slijedeće opcije:

MK “Mountain riders” - 1. winter party 12.02.2011. (izvještaj)

Nakon više godina planiranja i dogovaranja napokon smo se odlučili za organizaciju 1. Winter party-a. Da će sve biti u redu već se vidjelo i po samom vremenu koje za ovo vrijeme godine nije moglo biti bolje, tako da se pojavio i manji broj posjetioca sa motorima ( svaka čast dečki ). Priprema samog mjesta party-a počela je u petak tako da je u subotu već od 17:00 sati bilo sve spremno za prihvat posjetitelja. Kako je već i bilo najavljeno za svirku je bio zadužen „Mustač bend“ iz Koprivnice, teta striptizeta, hrana, grijani smještaj u domu kao i doručak sa kavom u nedjelju ujutro.

Sam party prošao je i više nego dobro, sakupilo se cca. 400 posjetitelja uz to 28 klubova iz Hrvatske i van nje ( Fluminense riders MC- Rijeka, Indians MC – Krk, Hollister MC - Zagreb, MK Karabaja - Bihač ( BIH ), MK Krokar – Cerknica ( SLO ), Moto i off road klub S.I.Zelina, MK Veterani – Čakovec, MK Beštije – Zadar, MK Monsters – Varaždin, MK Seahorses – Opatija, FBC Goodfellas – Zagreb, MK Lošinj – Mali Lošinj, MK Moravče – Zagreb, MK Mumije – Karlovac, MK Rab, MK Staaari rokeri – Umag, MK Dead Frog – Lokve, MK Griffons – Krk, Free Bikers Čazma, MK Mogila – Zagreb, MK Highlanders – Nova Vas, MK Crknene Podgane ( SLO ), MK Templars – Labin, MK Goranski vukovi – Čabar, Nemesis - Zagreb, Custom club Croatia – Sv. Nedjelja, MK TNT Rider – Zagreb, MK Srebrni konji – Samobor, MK Jal – Ivanec. Za sve klubove bile su osigurane zahvalnice ( vlastita izrada ) kao i neizostavno piće dobrodošlice. Sama fešta potrajala je dugo u noć te se nastavila i slijedeće jutro uz kavu i doručak.

Svim klubovima, free rider-ima, prijateljima i posjetiteljima još jednom veliko hvala na posjeti našeg winter party-a, nadam se da ste se dobro zabavili te da se vidimo i slijedeće godine.

MK “Mountain riders” - 1. winter party 12.02.2011.

1. winter party 12.02.2011. - Plakat

Za održavanje atmosfere biti će zadužen MUSTAČ BEND i teta striptizeta.

U ponudi će biti razne vrste alkoholnih i bezalkoholnih pića, sve po popularnim cijenama (PIVA 10 KN, ŽESTICE - 5 KN).

Također za klopu će biti osiguran odličan fažol (grah), ćevapi i hotdog.

Za one koji žele prespavati osigurana grijana prostorija (ponijeti samo vreće za spavanje).

Za sve one koji ostaju prespavat u nedjelju ujutro osiguran je doručak i kava u prostorijama kluba.

Na ulazu neizostavno piće dobrodošlice.

Lokacija održavanja Winter party-a:
Glavna ulica kroz Delnice (Supilova ulica) na semaforu skrenuti lijevo. Nakon nekih cca. 150 metara nalazi se mjesto održavanja susreta (Radnički dom Delnice).

Ukoliko se netko odluči na privatni smještaj, u blizini se nalaze sobe za spavanje:
Americano - (Sotlar d.o.o.) 051/811-320
Planinarski dom “Galerija Delnice” 051/812-423

Fešta zagarantirana do jutra!!!! Dobrodošli.!

Evo još malo informacija... ukoliko se netko odluči doći na cijeli vikend i upoznati ljepote Gorskog kotara i Delnica. U ponudi je bazen, klizalište, sanjkalište, dvorana i ostali objekti po povoljnim cijenama (ovdje možete pogledati cjenik).

Humanitarna akcija za pomoć Katarini Bolf

Kako je i bilo najavljeno ove godine Moto klub “Mountain riders” po prvi puta se odlučio na humanitarnu akciju tj. naplatu ulaznica po simboličnoj cijeni od 10 kn za prisustvovanje 7. Humanitarnom moto susretu u Delnicama koji se održao u periodu od 06.-08.08.2010. na nogometnom igralištu pored športske dvorane.

Od ulaznica je sakupljeno nešto više od šest tisuća kuna koje smo darovali Katarini Bolf, djevojčici koja boluje od teške bolesti. Naš posjet motorima i uručenje humanitarnog priloga unijeli su u njen život malo veselja i radosti te su za vrijeme našeg kratkotrajnog druženja zaboravljeni svakodnevni problemi. Isto tako su nas s oduševljenjem dočekali i Katarinini roditelji te su bili dirnuti i oduševljeni našim posjetom i humanitarnim prilogom koji je skroman ali će uvelike pomoći prvenstveno Katarini, a i njima.

Vrlo nam je drago da smo uistinu barem na neki način mogli pomoći onima kojima je to najpotrebnije. Još jednom smo postali svjesni koliko je i mala pomoć velika te ćemo kao i do sada nastojati i ubuduće sudjelovati u humanitarnim akcijama.

Ovim putem zahvaljujemo se ljudima dobrog srca koji su sudjelovali u ovoj akciji, a bez kojih to ne bi bilo moguće ostvariti. Osmjeh na Katarininom licu najveća je zahvala svima nama.

7. moto susret MK “Mountain Riders”

Prošao je i taj vikend, sedmi po redu moto susret MK Mountain Riders-a je iza nas. Prvi put da je u svom nazivu imao i riječ „humanitarni“, ali to ne znači da Ridersi i prije nisu humanitarno djelovali. U kratkim crtama, sve je prošlo u najboljem redu, sve je na vrijeme pripremljeno, vrijeme nas je u onom najbitnijem trenutku, tj. u subotu, poslužilo, odaziv bikera, a i posjetitelja „pješaka“, za ova recesijska vremena i bolji od očekivanja.

Kao i uvijek pripreme za susret počele su odmah nakon kratkog odmora od prethodnog moto susreta. Ovaj put spustili smo se nekih 200 metara niže, sa Polana, u sam grad Delnice, na nogometno igralište, što se pokazalo kao dobra odluka, sami posjetitelji su bili zadovoljni blizinom svih sadržaja koji su im bili potrebni, a vjerovatno su i u Delničkim ugostiteljskim objektima napravili veći promet nego da smo bili na Polanama.

Gosti su počeli sa dolascima već u petak malo iza podne, dok su još pripreme bile u punom jeku, ali ono najbitnije, šank, već je bio spreman za kori?šenje. A i rakijica dobrodošlice čekala je na samom ulazu na igralište. Do večeri nas se skupilo dvjestotinjak, što bikera, što domaćih, negdje malo iza devet sati navečer začuli su se i prvi zvuci žive muzike. Prvu večer zabavljali su nas naši „Joks-i“ iz Delnica i Koprivnički „Mustač bend“. I tako do nekih tri sata iza pola noći, da malo i okolnim stanovnicima damo vremena za san.

U subotu ujutro buđenje gostiju koji su prenoćili u kampu koji je bio organiziran odmah uz mjesto susreta i lagani obilazak grada i okolice. Glazba se mogla čuti već od nekih 10 sati pa nadalje. Ponuda jela i pića zadovoljavajuća, po prihvatljivim cijenama. Bila su tu i dva štanda sa moto opremom, štand sa kokicama i ostalim dječjim zanimacijama...

U pet sati poslije podne krenulo se na defile kroz Delnice, sa zaustavljanjem i pićem ispred prostorija kluba, skupio se velik broj motora i bikera, možda i najviše od svih naših susreta do sada, nakon toga povratak na mjesto susreta i moto igre. Skijanje na suhom, bacanje sisa (drvenih naravno) u dalj, spora vožnja... Nije bilo gubitnika, svi su bili pobjednici, samo što su neki dobili nagrade a neki nisu. Nakon igara opet živa muzika, opet naši „Joksi“, „Winch“ iz Rijeke i „Reload“ iz Daruvara, opet do ranih jutarnjih sati.

U nedjelju ujutro ustajanje, spremanje šatora, i lagani odlazak gostiju, neki ranije, neki kasnije, ovisno kako je tko imao obaveza i koliki ga još put čeka do kuće. Putnicima smo podijelili krafne, da ih baš gladne ne pošaljemo na put, a za nas domaćine najteži dan susreta, spremanje i čišćenje, ali i to se nekako odradilo.

Ukupno nas je posjetilo 54 moto kluba, što iz Hrvatske, što iz susjednih zemalja, oko 500 motorista, i ukupno oko 1500 posjetitelja u ova dva dana.

Za kraj zahvala svima koji su nas posjetili i nadamo se da se vidimo i na sljedećem susretu, onima koji nisu bili može biti žao, ali mogu to ispraviti sljedeće godine, zahvala sponzorima i svima koji su na bilo koji način pomogli da se ovaj moto susret održi.

Autor: Grga

7. humanitarni moto susret MK “Mountain riders” (Delnice, 06. - 08.08.2010.)

7. moto susret (Delnice, 06. - 08.08.2010.) - Plakat

Petak

Otvaranje kampa za sve posjetitelje

Doček bikera uz pozdrav i rakijicu

Od 21,00 sati koncerti rock grupa:

 • 21,00 - Joks
 • 23,00 - Mustač bend ( Koprivnica )

Subota

17,00 sati defile po ulicama Grada Delnica (besplatna cuga za bikere tijekom defilea u prostorijama kluba)

Nakon defilea bikerske igre:

 • Skijanje
 • Bacanje sisa u dalj (drvenih naravno)
 • Spora vožnja

20,00 sati sati rock koncert grupe Joks (Delnice)

21,30 sati podjela zahvalnica klubovima

22,00 sati rock koncert grupe Winch (Rijeka)

01,00 sati striptiz

01,30 sati sati rock grupa - Reload (Daruvar)

Popularne cijene: Piva - 10 kuna, žestice - 5 kuna!

Ulaz za bikere je besplatan, za ostale posjetitelje ulaznica je 10 kuna (humanitarnog karaktera).

6. moto susret MK Mountain Riders

Još jedan moto susret je iza nas, šesti po redu. Okupili smo se na „staroj‟ lokaciji, Polane iznad Delnica. Iako je i na flayeru i na plakatu bilo najavljeno da će biti „jebeno hladno i jebenoo visoko‟, bio je to samo susret na najvišoj nadmorskoj visini u Hrvatskoj. Vrijeme nas je ovaj puta poslužilo kao nikada do sada, po riječima starijih članova i redovitih posjetitelja, najbolje vrijeme od svih naših susreta do sada.

Susret je već sada tradicionalno održan zadnjeg vikenda u sedmom mjesecu. Intenzivne pripreme susreta trajale su tjedan dana uoči susreta, a neke su počele i odmah nakon završetka prethodnog.

Okupljanje gostiiju započelo je u petak u popodnevnim satima, već uobičajeni protokol, piće dobrodošlice, prijavljivanje klubova, smještanje i postavljanje šatora, i nakon toga zabava!

U petak navečer zabavljale su nas grupe Joks, The Flame i The Winch. I tako je potrajalo do ranih jutarnjih sati, a najuporniji nisu imali predaha do nedjelje ujutro!

U subotu smo se okupili u največem broju, bili su tu predstavnici 52 kluba, iz Hrvatske, ali i iz bliže i dalje okolice, oko 500 motora, i oko 1500 posjetitelja, dosta velik broj za našu malu sredinu. Za 17 sati bio je organiziran defile sudionika ulicama Delnica, zaustavljanje pred prostorijama kluba, piće i povratak na Polane, nakon toga bikerske igre, skijanje, bacanje sisa u dalj i spora vožnja, ekipa se zabavila, a podijeljene su i nagrade.

Navečer opes muzika i zabava, The Trio i Tax Free dobro su odradili posao. Nešto malo iza pola noći nastup striptizete i dodatno zagrijavanje atmosfere. Nakon nastupa gošće opet muzika i zabava od nedjelje ujutro. Nakon odmora na svježem goranskom zraku u nedjelju, spremanje šatora i opreme, pakiranje, opraštanje i lagani odlazak prema kućama. Kako nas je poslužilo lijepo vrijeme veliki broj sudionika susreta iskoristio je slobodno vrijeme i za razgledavanje prirode i znamenitosti Gorskog Kotara, i vjerujemo da su imali što vidjeti i da će se vratiti i nekom drugom prilikom!

Na kraju zahvala svima koji su nas posjetili, zahvala brojnim sponzorima, zahvala prijateljima kluba i svima ostalima koji su na bilo koji način sudjelovali u pripremi susreta i u samom susretu! Vidimo se i druge godine na još boljem susretu i u još većem broju!

6. Moto susret (Delnice, 31.07.09. - 02.08.09.)

6. moto susret (Delnice, 31.07.09.-02.08.09.) - Plakat 6. moto susret (Delnice, 31.07.09.-02.08.09.) - Flyer

Petak

Otvaranje kampa za sve posjetitelje

Od 21,00 sati koncerti rock grupa:

 • Joks
 • The Flame
 • The Winch

Subota

17,00 sati defile po ulicama grada Delnica (besplatna cuga za bikere tijekom defilea)

Nakon defilea bikerske igre:

 • Skijanje
 • Bacanje sisa u dalj (drvenih naravno)
 • Spora vožnja

20,00 sati rock koncert grupe Tax free

23,00 sati podjela zahvalnica moto klubovima

23,30 sati rock koncert grupe The Trio

01,00 sati striptiz

01,30 sati nastavak koncerta grupe The Trio

MK „Staaari rokeri” - Umag (08.-10.05.2009.)

MK Staaari rokeri - kamp

Nakon dvije godine pauze od „Staaarih rokera” vraćamo se ponovo vidjeti šta ima novo u našem starom i dobro poznatom susretu u Umagu.

Dogovor pada da idemo u petak radi nedjeljnih obaveza, a i radi gužve koja vlada u subotu na Rokerima. Nalazimo se u 14 sati u Matuljima i četveročlana ekipa odlazi preko Učke starom cestom prema Istri. Prva pauza nam je na Istarskoj strani Učke u kafiću našeg kolege s posla, te se častimo sa crnom odnosno rezanom pivom (i mogu reći da su i jedna i druga odlične - obavezno probati).

Nakon osvježenja krećemo put Buzeta, te stajemo samo tankirati motore i vozimo dalje do Buja gdje se nalazimo sa „Sea Horsima” i poznanicima iz Rijeke. Ta pauza nam se dosta otegla, te naš prijatelj Roki napušta položaj i ide čuvat mjesto za šatore u Umag. Mi ćemo još „jednu putnu” pa dolazimo.

U kamp dolazimo oko 19 sati, te na naše čuđenje ima mjesta za šatore u izobilju. Na ulazu nas dočekuju sa medicom, te ubrzo postavljamo šatore i odlazimo u obilazak kampa. Prijavljujemo klub, te smo u petak u 19 sati već 70.-ti moto klub koji je pristigao.

Ugostiteljska ponuda i popratni sadržaji su na zavidnom nivou, a isto tako i na zavidnim cijenama (piva - 15 kn, lovranski 0,5 l - 25 kn, jack/cola - 40 kn).

Uz ugodno društvo večer su upotpunili „Urban” i „TBF”, pa smo stoga svoje šatore posjetili tek u 5 ujutro. Nakon subotnjeg mamurnog jutra pakiramo stvari i krećemo put kuće.

Sve u svemu Staaari dobri rokeki napravili su još jedan dobar (8. po redu) moto susret sa velikim odazivom klubova i sa prekrasnim vremenom. Stvar je taj dan pokvarila jedino crna kronika o šestorici poginulih motorista na našim prometnicama.

Autor: Civi

5. the last snowflake party MK „Silver Horses” Samobor (28.03.2009.)

Dogovor je pao već prije dva tjedna da ćemo skocit do Samobora pošto smo uspjeli nekako uskladit smjene i posao. Jedino pitanje je bilo dal sa motorima ili sa autom jer vrijeme nam baš nije bilo naklonjeno pa smo se ipak odlučili skočit sa autom (kasnije se uspostavilo da je to bila i više nego dobra odluka sa obzirom na jaču kišu u noćnim i jutarnjim satima).

Nalazimo se oko 18.00 h te krećemo pomalo po staroj cesti, stajemo u Jastrebarskom na pijaču u nekom pubu te sastajemo ekipu iz MK „Jastrebarsko” koji se također spremaju na party. Nakon cuge krećemo pomalo dalje, sva sreća da nas dečki iz MC „Hollister” prestižu u povećoj koloni jer neznam kako bi to našli (slabo obilježen put).

Dolazimo na mjesto oko 21.00 h i već na samom ulasku parkirano je kakvih pedesetak motora, susrećemo dragog nam prijatelja (Pika) iz MK „Pirates” te još nekoliko dečki iz MK „Fantom” te ekipu iz Sveti Ivan Zelina. Odmah neke diskusije i pizdarije nastaju iz svega toga. Samo mjesto susreta je bilo super, dva vanjska šanka sa natkrivenim prostorom te veliki prostor u samoj zgradi gdje je bila strašno dobra živa muzika, klopa, blagajna i ostali popratni sadrzaji.

Samom susretu odazvalo se dosta klubova, šta starih toliko i novih koji stvarno niću na sve strane da se čovjek i sam začudi koji puta.

Organizatoru svaka čast na organizaciji i pripremi, ali jako veliki minus na nekim sitnicama, znaci kao: pozdrav domaćina, prišivka 50 kn (strašno), nema prijava klubova niti ikakve zahvalnice (srećom bila neka boca tamo sa oznakama pa je uspio nekako isposlovat nakon dužeg prepucavanja), te nešto najveće je susret bez žestica na šta su svi imali prigovor.

Nakon fažola i još koje pivice, ćorimo koji sat u autu i krećemo prema doma.

Još jednom zahvala dečkima iz Samobora na ugodno provedenom vikendu te veliki pozdrav do boljih i toplijih dana.

Autor: Pačo

Obavijest članovima kluba

U subotu 14. ožujka 2009. godine na području Grada Delnica je svečano otvorenje „Multifunkcionalne dvorane za sport i turizam”.

Sam klub je dobio pozivnicu za sudjelovanje na toj manifestaciji, te molim članove kluba da se nađu u klupskim prostorijama u subotu u 16.30 h, poslije čega ćemo svi skupa proći na svečano otvorenje, te nakon toga na prigodni domjenak i druženje u Radnički dom.

Autor: Pačo

Dobrovoljno darivanje krvi

Moto klub „Mountain riders” dana 10.03.2009. god. prisustvuje dobrovoljnom darivanju krvi u Delnicama, ovo je četvrti puta da ćemo se odazvati ovakvoj akciji humanitarnog karaktera jer smo i sami svijesni šta krv znači za sve nas, a pogotovo za motoriste.

Akcija se provodi početkom moto sezone te će se nastaviti i dalje.

Svi zainteresirani članovi kao i ostali koji žele pristupiti ovoj akciji trebaju se naći u klupskim prostorijama u 11.00 h.

Autor: Pačo

Humanitarne akcije Moto kluba „Mountain riders” u prosincu

Moto klub „Mountain riders” ove godine odlučio se na još dvije akcije humanitarnog karaktera.

Prva akcija koja se odvija u suradnji sa crvenim križem u Delnicama, odvija se za djecu sa posebnim potrebama na području Grada Delnica, uz lutkarsku priredbu i druženje u Radničkom domu dana (15.12 2008 u 11.00 h), moto klub osigurat će prigodne poklone za djecu povodom božićnih i novogodišnjih blagadana.

Također isto tako za potrebe staračkog doma na Radočaju moto klub organizira posjet dana (20.12.2008 u 14.00 h), te je za potrebe doma kupio prijeko potreban klima uređaj koji će također uz prigodne poklone za tridesetak osoba koje borave u tom domu, biti uručene uz druženje i zabavu.

Ove humanitarne akcije napravljene su da barem malo dočaraju božićni ugođaj onima kojima je to najpotrebnije.


Halloween - M.K. „Vještice” - Oštarije

31.10.08. - odluka pada sasvim iznenada, iako nema baš zainteresiranih za Vještice ja idem, nekoga ću već naći tamo. Čujem se sa Pačetom koji mi zaželjuje sretan put, te se ispričava da on ne može ići.

Spreman sam vrlo brzo i krećem, kad zazvoni mobitel (Pačo, šta hoće sada?), idem i ja čekaj da se spremim!

Znao sam da neće izdržat! Krećemo put Ogulina odnosno 5 km dalje do Oštarija gdje u vatrogasnom domu istoimeni klub priređuje „noć vještica”. Čim smo došli ispred doma poznata faca, Troha nas već čeka ni on nije izdržo da ne dođe. Pozdravljamo se sa domaćinima „Vještacima”, te odlazimo na pivicu.

Raspitujemo se o vješticama kada se spuštaju sa obližnjeg Kleka, te doznajemo da one najopakije dolaze u ranim jutarnjim satima. Od klubova iz naše županije nema nikoga (žalosno), ali su tu klubovi iz karlovačke i zagrebačke županije

U neko doba noći kao da su došli iz svemira, stvorio se Svemirko da svojom ekipom iz Muffa (napokon neko naš), te se zajedno družimo na šanku po pristupačnim cijenama cuge i klope.

Uz cover band „ZZ top” koji su odlično prašili vrijeme prolazi brzo i ugodno. Oko pola noći sa Kleka se spustila prva vještica koja na sebi zamislite nije imala niti jednu krpicu, odradila je svoj show i odletila na metli natrag na Klek u svoj brlog. Kako je domaćin nagovjestio, nas su u kasnijim satima obletale vještice koje su nas začarale, te smo na fešti ostali zarobljeni do ranih jutarnjih sati, i da nije bilo nekih razumnih glava mi bismo vjerojatno odjahali s njima na obližnji Klek i ko zna gdje bi danas bili.

Autor: Civi

M.C. „Motolegija” - Karlovac

12.07. krećemo u Karlovac na Motolegiju.

Ovaj put nam je polazna stanica iz Rijeke, pa kako su nam Fužine usput svraćamo i na poznati Frogstock.

Nakon kraćeg zadržavanja krećemo put Mrkoplja, te stajemo na mjesnom groblju i palimo svijeće na grobu našeg Sandra. Idemo obilaznim putem na Ravnu goru i Vrbovsko, te nam se putem priključuje Troha. Prvi duži odmor nam je u Severinu. Krećemo dalje po sunčanom vremenu, te ne stajemo do samog odredišta.

U omanjem kampu koji se nalazi na samoj obali rijeke Dobre jedva pronalazimo mjesto za šatore, te ih po nesnosnoj vrućini postavljamo. Većina bikera se kupa, ali naš stažo (Vagaja) ugledo je neku „zmijicu” i nebi ga natjero ni puškom, pa je odlučio kupat se u „karlovačkom” (i mogu vam reć dobro mu je išlo).

Nešto kasnije pridružio nam se i Krsto koji je došao iz Kranja gdje je bio u obilasku još jednog susreta. Sam susret protekao je u dobroj atmosferi na lijepoj lokaciji, samo bi organizator trebao proširiti kamp.

Nakon dobre fešte, ujutro se budimo mamurni, te nakon kavice krećemo lokalnim cestama put kuće.

Autor: Civi

MK "Colapis" Ozalj - MK "Roosters" Koprivnica

Odlučili smo posjetiti ovaj tjedan neki susret izvan naše županije. Telefonskim dogovorom (Troha, Trnac, Krsto) odlučili smo posjetiti Moto susret - MK "ROOSTERS" u Koprivnici-šoderica.

Prije polaska iz Delnica (klupska prostorija) pada dogovor o usputnom posjećivanju moto susreta u Ozlju MK "COLAPIS". Dan je prekrasan za vožnju pa ubrzo stižemo do Ozlja. Susret u Ozlju održava se uz Kupu, ima dovoljno mjesta za postavljanje šatora, a i hlada da se možemo skloniti od vrućine. Postavljenih ima nekih desetak šatora, a i bikeri su počeli pomalo pristizati.

Moram pohvaliti organizatora za lijepo uređen prostor te dobro postavljene putokaze. Popili smo par rundi piva i nekako nemamo ni volje krenuti za Koprivnicu ali dogovor je dogovor. Krećemo za Koprivnicu i uz dosta muke stižemo pred grad. Gledamo gdje su putokazi ali normalno nema ih nigdje (stara boljka svih većih susreta).

Uz podosta muke, zaustavljanja i ispitivanja dolazimo na šodericu koja je udaljena nekih 15 do 20 km od Koprivnice. Odmah smo uočili veliku gužvu te smo jedva pronašli mjesto u ograđenom kampu za postavljanje šatora. Uz nepodnošljivu sparinu postavili smo šatore, a društvo su nam radili komarci (veliki kao lastavice).

Susret nas se zbilja dojmio jer nismo očekivali takvu posječenost, prijavljenih više od 120 klubova, cijene pića i hrane normalne (10 kn pivo, grah 15 kn, čevapi 25). Uz dobru muziku i hladno piće dočekali smo jutro te legli u 5 sati, a u 8 već pokret za Bjelovar gdje nas čekao roštilj kod roditelja od Trnca. Dobro smo se proveli i opet ćemo se vidjeti.

Fotogalerija

Autor: Krsto Pupić

M.K. " Big Chief " - Petrinja, 24./25. 05. 2008.

Prijedlog pada skoro pa zadnji čas, ajmo u Petrinju kod "Gavrilovića"! Nas 4 brzo prihvaća igru te se nalazimo drugi dan pred klubom u 1 sat.

Stara cesta od Delnica do Kupjaka zatvorena zbog održavanja auto utrke, te nevoljko krećemo na auto cestu do Vrbovskog. U Severinu nas čeka bivši član sa curom, pa nakon kraće stanke krećemo dalje put Karlovca. Prvi duži odmor nam je u Gvozdu u jednom ugodnom lokalu, u koji ćemo se vratit i drugo jutro, i u kojemu nam gazdarica hladi naše pive iz kofera.

U Petrinju dolazimo oko 5 popodne, te nas na ulazu umjesto sa rakijom (na šta smo navikli) dočekuju sa kutijom za dobrovoljni prihod! Nakon postavljanja šatora obilazimo susret koji je jako dobro posjećen (moram napomenuti da je bilo više lokalnih ljudi nego bikera), te prijavljujemo klub i želimo kupiti prišivke kluba kojih nema kao ni rakije na ulazu (primjedbe klubu).

Sama organizacija kluba šta se tiče šankova, bine, muzike, striptiza je bila na jednom zavidnom nivou. Vidi se da klub ima love, ali ne i bajkerskog štiha.

Besplatan vol na ražnju i cuga po pristupačnim cijenama, odličan Gobac i Psihomodo, veliki vatromet te go-go plesačice popravili su ugođaj. Susret dobar, ali bi momci iz kluba morali posjećivati više druge susrete da vide da nije u šoldima sve (molio bih bez zamjerki, jer ovo je sve dobronamjerno)!

* ovo se događa kod prevelikih konzumacija pive, ne pokušavajte to izvesti kod kuće

Autor: Civi

Akcija dobrovoljnog davanja krvi

Dana 10.05.2008. god. članovi M.K. "Mountain riders" odazvali su se već trećoj tradicionalnoj humanitarnoj akciji darivanja krvi, koja se ove godine održala u Čavlima.

Osim Mountain ridersa akciji su se odazvali Muffy i Odlikaši, sveukupno se akciji odazvalo dvadesetak bikera.

Akciju održavamo svake godine na početku moto sezone, te ćemo s time nastaviti i slijedećih godina. To činimo zbog stalnih potreba Zavoda za krvlju, ali i zbog činjenice da nažalost upravo motoristi najčešće stradavaju u prometu.

Autor: Civi

MK CB Pula

Napokon, jedva smo dočekali susret da možemo dignut šatore i da otpočne prava sezona. Svaka čast winter partiyima, ali kada ti napraviš vigvam to je nešto sasvim drugo.

No dobro da krenemo redom, jedna ekipa odlazi na Law riderse, dok nas 9 praši za Pulu.

Prognoza napokon sunčana za cijeli vikend! Krećemo u subotu popodne ispred club house-a u Delnicama, sve super do pred Učku kad tamo (jebote Vakula), ne kiša, ne pljusak nego opći potop! Toliko o našoj prognozi.

Stajemo ispod podvožnjaka i čekamo da se malo smiri vrijeme, te nakon kraćeg odmora krećemo dalje. U Pulu tj. kamp stižemo kasno popodne, te na naše iznenađenje uviđamo da je kamp skoro pa prazan.

Nakon smještaja pada dogovor da otiđemo na kratko do Twin horna i njihovog club house-a (koji je stvarno super uređen).


Nakon povratka kamp se dobro napunio, te su pristizali bikeri iz Istre u kasnijim satima. Moram napomenuti da su iz naše županije bili samo Odlikaši, 1 član Dead froga, te mi.

U večernjim satima započele su igre (jednu su posudili od nas), te rock bendovi koji su odlično prašili do jutarnjih sati. Teta Andrea je svojim sexy nastupom dobro zagrijala publiku, te su bikeri i u tom pogledu bili zadovoljeni.

Drugi dan problemi po putu sa glavom i trbuhom dotične osobe (vražji alkohol). Susret je sve u svemu bio ok, mada ga naš predsjednik neće pamtit baš po dobrom, jer je pri povratku imao lakši pad (ali vratit će se on nama još jači).

Fotogalerija

Autor: Civi

Clubhouse

Nakon četiri godine postojanja MK "Mountain riders" i druženja članova kluba, sa ponosom objavljujemo da smo otvorili svoj vlastiti clubhouse, za članove, prijatelje, bikere... koji se nalazi u gradu Delnicama u Supilovoj ulici 77.

Same pripreme i rad na uređenju kluba trajale su osam mjeseci, te treba napomenuti da su članovi kluba vlastitim radom i zalaganjem uredili prostorije, uz veliku i nesebičnu pomoć prijatelja kluba, kojima se i ovim putem zahvaljujemo.

Klub je zatvorenog tipa, te služi za održavanje sastanaka i druženja članova kluba, bikera i ostalih prijatelja kluba. Također clubhouse služi i kao utočište svim bikerima u slučaju nevolje i problema na putu.

Autor: Muki

M.K. Kočevski Medvedi - Kočevje 08. - 09. 9. 2007.

Kočevje 07

U petak pada dogovor, idemo sutra kod starih prijatelja "Medveda" iz dežele.

Subota 14. sati zbor na benziskoj u Delnicama. Dolazi nas desetak i nakon kraćeg dogovora krećemo prema graničnom prijelazu Brod na kupi. Na našoj strani prolazimo bez problema, međutim kod Janeza problemi. Možda već pogađate s kim, naravno Štef i njegova tablica ispod repa Z 750. Slovenac neće ni da čuje za prelaz i vraća dotičnoga nazaj u Hrvašku.

Mi krećemo dalje, i dogovaramo se da će Štef doći sa autom. U Kočevju doček poznatih nam "Medveda", te dobra rakija od oraha. Postavljamo šatore, te prijavljujemo klub i ekipu za potezanje konopa.

Nakon defilea ulicama Kočevja vraćamo se u kamp, te puni elana idemo na potezanje konopa. Kako smo brzo i hrabro došli do konopa tako smo se još brže i tužnije vratili.

U večernjim satima grupa "Razvaline" je razvalila pristigle bajkere, a nas je razvalio "Union". Kočevje 07Ujutro buđenje uz mamurluk, ali nakon odmotavanja filma, svi zadovoljni sjedamo na pile i prašimo prema Hrvaškoj.

Pohvala "Kočevskim Medvedima" na dobro odrađenom poslu, te se vidimo na nekom od predstojećih susreta, a druge godine zna se, ista meta isto rastojanje. ( Striptizete su prijašnjih godina znale biti i puno bolje)

Autor: CIVI

M.K. FEISTRITZ - Ilirska Bistrica 01.09.2007.

Ilirska Bistrica

Moram priznati da smo česti posjetioci slovenskih susreta. Šta možemo kada više volimo manje susrete nego veće, jedna naša ekipa je tog dana posjetila susret "Twin horna", a mi smo se ipak odlučili za Janeze.

Krećemo subotu dopodne, po sunčanom vremenu, na granici prolazimo bez problema, te nam slovenski carinik želi ugodan provod znajući kamo idemo. Dolaskom u kamp i nismo prebrojili baš previše motora, ali kako se je bližila večer broj je dosegao 200-tinjak bikera, većinom iz Slovenije. Iz Hrvatske su došli "Babaroge", "Law ridersi" i mi.

S obzirom na susret u Puli skupilo se je dosta bikera. Na defileu pozamašna kolona i pive kolko je ko htio, te mortadele kolko je ko uhvatio.

Povratkom u kamp neki su uništavali svoje gume na za to predviđenom poligonu, dok su se drugi prihvatili šanka i ne baš jeftine klope.

U noćnim satima atmosferu su podizali rock sastavi, te nezaobilazna striptizeta. Mali susret, odlična atmosfera, kamp ograđen šumom, pristojne slovenke i vidimo se dogodine!

Autor: CIVI

Održan 4. Moto susret MK Mountain Riders

Eto već četvrti po redu susret je iza nas. Ove godine na novoj lokaciji koja je svakako vjerodostojno demonstrirala „čari” Gorskog kotara i moto „nikuda bez jakne :)” pa čak i usred ljeta.

Vrijeme rekli bi tradicionalno, petak katastrofa a subota razvedravanje. Napominjemo da su unatoč lošem vremenu u petak hrabro "odprašile" grupe "Finger print" i "Yakety yak".

U subotu nakon 15,00 sati i besplatnog fažola odvozili smo kraći defile te su uslijedile igre. Najpopularnija se pokazala "bacanje drvenih sisa", no izuzev te "atrakcije" održale su se i "spora vožnja" te "rezanje žagom amerikankom". U subotu su nastupale grupe "Big Wave" iz Rovinja te "Art knockout" iz Rijeke.

Unatoč niskoj temeraturi striptizeta se odvažila na seksi pranje motora te naravno kasnije na "punokrvni" striptiz.

Ukupno posjetilo nas je oko 350 motora. Zahvalni smo svima koji su nas posjetili te sponzorima bez kojih ta fešta ne bi bila u mogućnosti se održat. Za kraj da kažemo da smo zadovoljni brojem posjetitelja no isto tako trudti ćemo se slijedeće godine da organiziramo još bolju, veću i kvalitetniju feštu.

Fotogalerija